Haberler

image

Eski bakan Kazım Dinç’in oğlu Evren Dinç, internet üzerinde yeteneklerini satmak isteyenlere bir platform kurdu. Çeviriden web sitesi kurmaya kadar hizmetlerin sunulduğu sitede ilk kez yeteneğini gösteren, tarifeyi 10 TL’den açmak zorunda

 

Avrupa ve ABD’de sık sık görülen internet üzerinden küçük hizmetlerin temin edildiği sitelerin yeni bir örneği Türkiye’de. Eski sağlık bakanlarından Kazım Dinç’in oğlu olan Evren Dinç’in kurduğu sadeceon.com internet sitesi, her türlü yeteneği kazanca dönüştürme iddiasında.
Siteye kayıt olanlar yabancı dil öğretmekten, video animasyon hazırlamaya kadar yeteneklerini satışa çıkarıyor. Site yeteneğini satışa sunan kişinin tarifeyi 10 TL’den açmasını şart koşuyor. Fiyatlar zamanla artıyor.  

KOBİ’ler çok sevdi...
Evren Dinç, “Bu, yurtdışında daha çok eğlenceli işleri yaptırmak için tercih edilen bir anlayış. Mesela ‘üzerimde isminiz yazılı elbiseyle 10 dakika dolaşabilirim’ gibi... Biz bu fikri ve siteyi Türk insanına yönelik hale getirdik” diyor.
Site özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) ilgisini çekiyor. Evren, KOBİ’lerin örneğin web sitesi yaptırma, Reklam müziği bulma ve logo yaptırma gibi hizmetler için sadeceon.com’a uğradığını anlatıyor.
Sadeceon.com, bir taraftan da gençlere, işe yeni başlayanlara, üniversite öğrencilerine gelir kapısı oluyor. Evren’in verdiği bilgilere göre ek iş olarak sadeceon.com üzerinden yetenek satanlar, henüz üç ayını dolduran sitede aylık 3 bin liraya kadar kazanmaya başladı.

7 bin yetenek hazır
Yetenek platformu olarak tanıtılan sitenin henüz ilk 3 ayında hizmet sunmaya hazır olanların sayısı 7 bine ulaştı. İçinde video animasyon hizmetlerinden, özgeçmiş yazımına, çeviri hizmetlerinden, küçük şakalara kadar her türlü ihtiyaca cevap bulunabilecek sadeceon.com’da hizmet alınan kişi hakkında yorum yapılabiliyor, kişinin daha önce yaptığı işler görülebiliyor.
Alıcı bunun üzerine yaptıracağı işi de garantiye almış oluyor. Dinç, “Farklı ödeme seçenekleri var. Alıcı ürünü alıp teslim aldığına dair onay verince satıcının hesabına gönderiyoruz. Alıcı teslim edilen son ürünü beğenirse satıcı tarafına aktarılıyor. Karşılıklı site üzerinden iptal talebinde bulunabiliyorlar. Alıcı değişiklik talebinde bulunabiliyor. İyi yorum satıcı için çok önemli. İyi yorum almaya çalışıyorlar, bu da problemleri önlüyor” diyor.

Neden 10 lira

Siteye ilk giren ve yeteneğini ilk kez satacak kişinin 10 lira ile başlaması gerekiyor. Belli bir satış hacmi ve olumlu yorumlar satıcıyı daha üst seviyelere taşıyor. Bir seviye daha atlayan satıcı, fiyatını artırabiliyor. Evren Dinç, 23-28 yaş arası erkeklerin sitede daha etkin olduğunu söylüyor. Platform en çok sosyal medya, sosyal pazarlama, web sayfası, blog ayarları, logo görsel animasyon gibi sistemler için tercih ediliyor. Kendi yatırımlarıyla başladıkları sadeceon.com’u belli bir noktaya geldiğinde yatırımcılara açabileceklerini belirten Dinç, şu aşamada yatırıma ihtiyaç duymadıklarını söylüyor.

Duygu ERDOĞAN

 

Haberin Kaynağına Git