Haberler

image
Çeviri yapabiliyor, takla atabiliyor ya da bisikletinizle gösteriler düzenliyor olabilirsiniz. Artık bu tür yeteneklerinizle para kazanmak da mümkün. Böyle bir niyetiniz varsa sadeceon.com tam size göre. Sitenin ismi, yeteneklerin minimum 10 TL ile satışa sunulmasından geliyor. 

 

Sadeceon.com sitesi yaklaşık bir aydır yayında. Yetenekli olduğunu düşünen, bu yeteneğiyle para kazanmak isteyenlere kapısı sonuna kadar açık. Platform, grafik tasarımdan çeviriye, çevrimiçi pazarlamadan reklamcılığa ve en çılgın fikirlere fırsat tanıyor. İlerisi için hedef ise, önce Ortadoğu’da sonra da dünyada söz sahibi bir marka haline gelmek. Platformun kurucu ortaklarından Evren Dinç, sitenin uygulamalarını anlattı: “Sitemizde, 10 TL karşılığında, kendi köpeğine firma logolarını yalatırken çektiği videoları satan, havada takla atıp tişörtünün üzerindeki firma isminin reklamını yapan, arkadaşlarıyla toplanıp sevdiklerinize iyi ki doğdun şarkısı söyleyen, kendi suratında üzerinde firma logolarının bulunduğu balonları patlatıp ciddi paralar kazananlar da mevcut” diyor. Eğer satıcıysanız yetenek tanımlama kısmına, alıcıysanız tek tuşla ödeme ekranına ilerleyebiliyorsunuz. Alım satım süreci özel bir mesajlaşma ve çözüm platformu üzerinde devam ediyor. 

İLAN SİTESİ DEĞİL
Sitede, yetenekler ve mikro servisler minimum 10 TL ile satışa sunuluyor. İsteyen satıcılar ekstralar oluşturup her eksta için ek ücret talep edebiliyor. Böylece isteyen satıcı, istediği kalitedeki servisini, belirli kriterler içerisinde, istediği fiyata satma şansına sahip olabiliyor. Kriterimiz, girilen yeteneğin satın almaya uygun olup olmadığı. Konseptimiz yeni bir kavram olduğu için, maalesef pek çok kullanıcımız, herhangi bir ilan sitesine ilan verir gibi yetenek oluşturabiliyorlar. Yani eğer kullanıcımız çeviri yapıyorsa, İngilizce-Türkçe çeviri yapılır diye yetenek oluşturabiliyor. Halbuki 10 TL karşılığında satın alınacak servisi tam olarak belirtmesi gerekiyor. Yani kaç kelimeyi bu paraya çevirecek, hangi konularda çeviri yapıyor gibi detayların paylaşılması gerekiyor. Bu gibi durumlarda, girilen yeteneği onaylamıyoruz ve kullanıcıyla irtibata geçip, yeteneğinde modifikasyonlar yapmasını talep ediyoruz.

ÜNİVERSİTELİLERE ÇİFTE KAZANÇ
Platform özellikle üniversite öğrencileri için her açıdan güzel bir fırsat sunuyor. Yeteneğine inanan öğrenciler, site üzerinden sunacakları hizmetlerle kendilerine cep harçlığı hatta ciddi gelir elde edebilirler. Ayrıca üniversite dersleri için de destek alabilecekleri hizmetler sitede mevcut. Soru çözümü, proje yardımı vb. birçok farklı hizmetten yararlanabilirler. Bunun yanı sıra sürpriz hediyeler, video çalışmaları gibi yeteneklerden de faydalanabilir, site içerisinde dolaşarak ve bu yeteneklere göz atarak eğlenebilirler. Böylece hem hizmet alarak, hem de hizmet satarak iki taraflı da kazanç elde etmiş olabilirler.”

Yüzde 30 komisyon
Platform henüz bir aylık olmasına rağmen 1500’e yakın hizmet sunan üye sayısına, 2000’in üzerinde yetenek oluşturma sayısına ulaştı. Yetkililer alışveriş sırasında sadece iptal talepleri, yanlışlıkla tamamlanan sipariş durumlarında veya uygunsuz mesajlar olduğu zaman müdahale ediyor. Çözümler üretip, kullanıcıların hakkını korumaya çalışıyor ve her standart satıştan % 30 komisyon alıyor.

Mikro servis fikir verdi
SadeceOn portalı, Akalink E-Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.’nin bir girişimi. Gametolia oyun şirketinin eski ortağı ve Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlilerinden Evren Dinç ve mobil ödeme şirketi PaytoGo’nun ortaklarından Kazım Akalın tarafından kurulmuş. Fikir Amerika ve Avrupa’da mikro servis portallarının geliştiğini ve popülerleştiğini gördükten sonra çıkmış.
 
Pınar KARAHAN